06 51 288 289

Tekstgrootte

E-Health

E-health betekent: gebruik maken van digitale mogelijkheden (e-mail, internet, smartphone, tablet, beeldtelefoon, skype) om informatie over gezondheid te vinden, contact te zoeken met hulpverleners en om begeleiding bij behandeling te krijgen. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal apps voor uw smartphone / tablet / computer die hierbij kunnen helpen. Binnen de praktijk maken wij onder meer gebruik van e-vragenlijsten, (beveiligde) e-mail, e-video consulting en apps. Uiteraard houden wij daarbij rekening met uw mogelijkheden, met als meest belangrijkste: (1) heeft u beschikking over een computer / ipad o.i.d, (2) heeft u toegang tot internet, (3) heeft u een rustige en veilige werkplek, en (4) beschikt u over internetvaardigheden (zie ook: document 'Fit for blended care'). 

Apps

  • VGZ Mindfulness coach-app: voor meer grip op uw leven 
  • Apotheek-app. Veel informatie over medicijnen op een betrouwbare plek.
  • Medicijnkluis. Een app die helpt om uw medicijnoverzicht bij te houden, waarmee u herhaalmedicatie kunt aanvragen en die u eraan herinnert wanneer u de medicijnen moet innemen.
  • Breinstraat. Deze app is ontwikkeld door de Hersenstichting en is voor jongeren (12-25 jaar) die na een ongeval of ziekte hersenletsel hebben opgelopen. In de app wordt uitgelegd hoe de zorg eruit ziet, bijvoorbeeld in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum. Er wordt op een laagdrempelige manier beschreven wat je kunt verwachten, en hoe om te gaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen in het dagelijkse leven.

Het overzicht is uiteraard lang niet volledig. Er zijn honderden apps over gezondheid te vinden. Belangrijk blijft: is de informatie betrouwbaar. Op deze website (https://www.digitalezorggids.nl/ en http://www.digitalezorgkompas.nl/) vindt u meer informatie wat digitale zorg inhoudt en wat de mogelijkheden zijn, uiteraard ook op het gebied van de geestelijke gezondheid. Met een handige zoekmachine kunt u op zoek naar nuttige apps.

Contact

Bezoekadres
Locatie Katwijk:
Overrijn 7, 2223 ER Katwijk ZH
Locatie Lisse:
Vivaldistraat 67a, 2162 AB Lisse

Postadres
Mallebrugge 4, 2223 BV Katwijk ZH

Telefoon, email & skype
Telefoon: 06 51 288 289
E-mail: info@mental-health.nl
Skype:
Middelkoop Neuropsychologie
© 2019 Praktijk voor Neuropsychologie Middelkoop - Disclaimer - Voorwaarden Webontwikkeling: 2nd Chapter BV