06 51 288 289

Tekstgrootte

E-Health

E-health betekent: gebruik maken van digitale mogelijkheden (e-mail, internet, smartphone, tablet, beeldtelefoon, skype) om informatie over gezondheid te vinden, contact te zoeken met hulpverleners en om begeleiding bij behandeling te krijgen. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal apps voor uw smartphone / tablet / computer die hierbij kunnen helpen. Binnen de praktijk maken wij onder meer gebruik van e-vragenlijsten, (beveiligde) e-mail, e-video consulting en apps. Uiteraard houden wij daarbij rekening met uw mogelijkheden, met als meest belangrijkste: (1) heeft u beschikking over een computer / ipad o.i.d, (2) heeft u toegang tot internet, (3) heeft u een rustige en veilige werkplek, en (4) beschikt u over internetvaardigheden (zie ook: document 'Fit for blended care').

APPS

  • Mijn positieve gezondheid. Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kunt u zich bijvoorbeeld voldoende redden? Voelt u zich gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit uw omgeving? Het gaat erom dat u zich gezond en energiek voelt, op de manier die bij u past. Het invullen van de vragenlijst Positieve Gezondheid helpt u kiezen wat u vanuit uw perspectief wilt bespreken met uw zorgverlener.

  • VGZ Mindfulness coach-app: voor meer grip op uw leven

  • Apotheek-app. Veel informatie over medicijnen op een betrouwbare plek.

  • Medicijnkluis. Een app die helpt om uw medicijnoverzicht bij te houden, waarmee u herhaalmedicatie kunt aanvragen en die u eraan herinnert wanneer u de medicijnen moet innemen.

  • Breinstraat. Deze app is ontwikkeld door de Hersenstichting en is voor jongeren (12-25 jaar) die na een ongeval of ziekte hersenletsel hebben opgelopen. In de app wordt uitgelegd hoe de zorg eruit ziet, bijvoorbeeld in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum. Er wordt op een laagdrempelige manier beschreven wat je kunt verwachten, en hoe om te gaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen in het dagelijkse leven.

  • 'Games for the Brain'. Een site met een rijke verzameling van allerlei spellen om uw hersenen spelenderwijs uit te dagen.

Het overzicht is uiteraard lang niet volledig. Er zijn honderden apps over gezondheid te vinden. Belangrijk blijft: is de informatie betrouwbaar. Op deze website (https://www.digitalezorggids.nl/ en http://www.digitalezorgkompas.nl/) vindt u meer informatie wat digitale zorg inhoudt en wat de mogelijkheden zijn, uiteraard ook op het gebied van de geestelijke gezondheid. Met een handige zoekmachine kunt u op zoek naar nuttige apps.

Contact

Bezoekadres
Locatie Katwijk a/d Rijn:
Overrijn 7, 2223 ER Katwijk a/d Rijn
Locatie Lisse:
Vivaldistraat 67a, 2162 AB Lisse
Locatie Katwijk aan Zee:
Rogstraat 2, 2224 TW Katwijk aan Zee

Postadres
Mallebrugge 4, 2223 BV Katwijk ZH

Telefoon, email & skype
Telefoon: 06 51 288 289
E-mail: info@mental-health.nl
Skype:
Middelkoop Neuropsychologie
© 2021 Praktijk voor Neuropsychologie Middelkoop - Disclaimer - Voorwaarden Webontwikkeling: 2nd Chapter BV